Ajdova zmes
Gotova zmes za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem ajdove moke
test-1-96
- se uporablja za proizvodnjo mešanega ajdovega kruha in peciva z min. 30 % deležem ajdove moke
- omogoča pripravo kruha in peciva tipičnega videza, arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je rahla in fina
- omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodnega poparjenja ajdove moke
- kruh se lahko peče prosto ali v modelih
Recepture: |
|
Ajdova zmes | 100 kg |
kvas | 3 - 4 kg |
voda* | pribl. 60 - 65 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
temperatura gotove zmesi | 18 - 22°C |
temperatura vode | 18- 20°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2+ 6 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 10 -12 minut |
temperatura testa | 26 - 28 °C |
fermentacija v masi | 15-20 minut |
čas fermentacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 240 - 210°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 24 minut (350 g) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 333 kcal |
1412 kJ | |
Beljakovine | 14,0 g |
Oglikovi hidrati | 65,0g |
Maščobe | 1,9 g |
Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg