Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ajdova zmes

Ajdova zmes

Gotova zmes za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem ajdove moke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za proizvodnjo mešanega ajdovega kruha in peciva z min. 30 % deležem ajdove moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipičnega videza, arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je rahla in fina 
  • omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodnega poparjenja ajdove moke
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih


 

 

 

Recepture:

 
Ajdova zmes 100 kg
kvas 3 - 4 kg
voda* pribl. 60 - 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 18 - 22°C
temperatura vode 18-  20°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+ 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 10 -12 minut
temperatura testa 26 - 28 °C
fermentacija v masi 15-20 minut
čas fermentacije v komori 50 minut
temperatura peči 240 - 210°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 24 minut (350 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 333 kcal
  1412 kJ
Beljakovine 14,0 g
Oglikovi hidrati 65,0g
Maščobe 1,9 g


Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

 

 

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Julin D
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
Integrin
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pšenične moke
Julin Z
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
Ovsena zmes
Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke