Rženi s semeni
Gotova zmes za izdelavorženega kruha in peciva s semeni.
- je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo rženega kruha in peciva s semeni.
- daje pekovskim izdelkom tipičen izgled, prijeten rahlo kiselkast okus in aromo
- pekovski izdelki imajo majhno poravost, sredico z vidnimi delci semen
- vsebuje veliko balastnih snovi
- s svojo sestavo omogoča primerno kakovost zmesi
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
Receptura: | |
Pirina zmes | 100 kg |
kvas | 3 - 4 kg |
voda* | 80,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 - 18 minut |
temperatura testa | 24 - 26°C |
fermetacija v masi | 25 - 30 minut |
čas fermetacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut (350 g) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 345 kcal |
1464 kJ | |
Beljakovine | 17,1 g |
Oglikovi hidrati | 63,1 g |
Maščobe | 2,7 g |
Doziranje: gotovi zmesi Pirina zmes se pri zamesu doda le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg