Kupujem slovensko - Reprokolinska
Pirina zmes

Pirina zmes

Gotova zmes za kruh in pecivo iz pirine moke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo kruha in peciva iz pirine moke
  • daje pirinim pekovskim izdelkom tipičen izgled, prijeten okus in aromo
  • pekovski izdelki imajo primerno rahlo sredico z vidnimi delci pirinih otrobov
  • vsebuje veliko balastnih snovi ter ima v peimerjavi z belim kruhom višjo hranilno vrednost
  • s svojo sestavo omogoča primerno kakovost zmesi
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih


 

 

 

Receptura:  
   
Pirina zmes 100 kg
kvas 3 - 4 kg
voda* 80,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut 
temperatura testa 24 - 26°C
fermetacija v masi 25 - 30 minut
čas fermetacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 24 minut (350 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 345 kcal
  1464 kJ
Beljakovine 17,1 g
Oglikovi hidrati 63,1 g
Maščobe 2,7 g

 

Doziranje: gotovi zmesi Pirina zmes se pri zamesu doda le kvas in vodo

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Ajdova zmes
Gotova zmes za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem ajdove moke
Koruzna zmes Klasik
Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
Julin K
Gotova zmes za pripravo kruhain peciva s semeni
Julin D
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni