Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ovsena zmes

Ovsena zmes

Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo ovsenega kruha in peciva
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodnega poparjanja ovsene moke
  • pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih


 

 

 

Recepture:  
Ovsena zmes 100 kg
kvas 3 - 4 kg
voda* pribl. 72 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 20°C
temperatura vode 12 -  14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+ 7 minut
čas mesenja v DK mešalih 10 -12 minut
temperatura testa 26 - 27 °C
fermentacija v masi 15 - 20 minut
čas fermentacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 25 minut (350 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 354 kcal
  1497 kJ
Beljakovine 15,6 g
Oglikovi hidrati 64,2 g
Maščobe 3,8 g


Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

 

 

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Koruzna zmes Special
Gotova zmes za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
Rženi s semeni
Gotova zmes za izdelavorženega kruha in peciva s semeni.
Julin Z
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
Integrin
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pšenične moke