Koruzna zmes Klasik
Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
- se uporablja za proizvodnjo pšenično koruznega kruha in peciva z min. 30 % deležem koruzne moke
- omogoča pripravo kruha in peciva tipičnega videza, arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je rahla in fina
- omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodnega poparjenja koruzne moke
- kruh se lahko peče prosto ali v modelih
Recepture: |
|
Koruzna zmes klasik | 100 kg |
kvas | 3 - 4 kg |
voda* | pribl. 66 - 70 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
temperatura gotove zmesi | 18 - 22°C |
temperatura vode | 12- 14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2+ 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12 -15 minut |
temperatura testa | 26 - 27 °C |
fermentacija v masi | 15-20 minut |
čas fermentacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 24 minut (350 g) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 323 kcal |
1370 kJ | |
Beljakovine | 13,0 g |
Oglikovi hidrati | 65,2 g |
Maščobe | 1,1 g |
Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg
Sorodni izdelki