Kupujem slovensko - Reprokolinska
Julin Z

Julin Z

Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva z dodanimi zrni in semeni
  • z raznolikostjo semen v pekovskih izdelkih povečuje vsebnost vitaminov, rastlin¬skih maščob, mineralov in beljakovin
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delčki zrn in semen
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno
  • pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo


 

 

 

Receptura:  
JULIN Z 100 kg
kvas 3,0 kg
voda* pribl. 58 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 26 - 28 °C
fermentacija v masi 20-30 minut
čas fermentacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230-240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 14-16 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 326 kcal
  1383 kJ
Beljakovine 10,3 g
Oglikovi hidrati 65,5 g
Maščobe 2,6 g

 

Doziranje: Julin Z gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Koruzna zmes Extra
Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
Ajdova zmes
Gotova zmes za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem ajdove moke
Ovsena zmes
Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke
Julin K
Gotova zmes za pripravo kruhain peciva s semeni